Hardware and Software Book Back Answers & Guides

Unit 6 > Science > Class 6 > Samacheer Kalvi - English Medium

    Choose the correct answer

  • 1. Find out the part that is not found in CPU?

    a. Mother Board

    b. SMPS

    c. RAM

    d. Mouse

    Correct answer:

    d. Mouse

    View explanation


  • 2. Which of the following is correct?

    a. Free and Open source

    b. Free and Traditional software

    c. Passive and Open source

    d. Passive and Traditional source

    Correct answer:

    a. Free and Open source

    View explanation


  • 3. 3. LINUX is a

    a. Paid Software

    b. Licensed Software

    c. Free and Proprietary software

    d. Free and Open source software

    Correct answer:

    d. Free and Open source software

    View explanation


  • 4. Find out Paid and Proprietary software from the given list

    a. Windows

    b. MAC OS

    c. Adobe Photoshop

    d. All the above

    Correct answer:

    d. All the above

    View explanation


  • 5. ________ is a Operating System

    a. Android

    b. Chrome

    c. Internet

    d. Pendrive

    Correct answer:

    a. Android

    View explanation


  • Match the following

  • 1. MAC OS

    Correct answer:

    Paid and Proprietary Software

    View explanation


  • 2. Software

    Correct answer:

    Geogebra

    View explanation


  • 3. Hardware

    Correct answer:

    RAM

    View explanation


  • 4. Keyboard

    Correct answer:

    Input Device

    View explanation


  • 5. LINUX

    Correct answer:

    Free and Open source Software

    View explanation