The apple tree and the Farmer Book Back Answers & Guides

Unit 2 > English > Class 6 > Samacheer Kalvi - English Medium

    A. Read the following statements. Say True or False.

  • 1. 1. The farmer had spent his childhood playing under the tree.

    Correct answer:

    TRUE

    View explanation


  • 2. 2. The farmer felt the space could be used to build a house.

    Correct answer:

    FALSE

    View explanation


  • 3. 3. The apple tree requested the farmer not to cut it.

    Correct answer:

    FALSE

    View explanation


  • 4. 4. All the little animals were happy about the farmers decision.

    Correct answer:

    FALSE

    View explanation


  • 5. 5. The apple tree was home for all the little animals.

    Correct answer:

    TRUE

    View explanation


  • B. Identify the speaker / character.

  • 1. 1. Please dont cut the tree.

    Correct answer:

    Farmer's daughter and her friends

    View explanation


  • 2. 2. You can enjoy the shade when you become old.

    Correct answer:

    Farmer's daughter and her friends

    View explanation


  • 3. 3. I promise that I will never cut this tree.

    Correct answer:

    The farmer

    View explanation


  • C. Choose the right option.

  • 1. 1. The animals became worried because

    a. there was heavy rain.

    b. the farmer began to chop the tree.

    c. the farmer chased them away.

    d. the tree became old.

    Correct answer:

    b. the farmer began to chop the tree.

    View explanation


  • 2. 2. The farmers daughter and her friends came out because

    a. they wanted to play under the tree.

    b. they heard the commotion of the creatures.

    c. the farmer called them.

    d. they heard the farmer's voice.

    Correct answer:

    b. they heard the commotion of the creatures.

    View explanation


  • 3. 3. The farmer promised that he would

    a. grow more trees.

    b. provide shelter to all the little animals.

    c. not cut the tree.

    d. be thankful to the children.

    Correct answer:

    c. not cut the tree.

    View explanation


  • For each item write the word that has the same relationship as the pair on the left.

  • 1. 1. creeper : tendril :: tree : ?

    a. leaf

    b. bough

    c. flower

    d. fruit

    Correct answer:

    b. bough

    View explanation


  • 2. 2. river : flow :: mountain : ?

    a. beautiful

    b. high

    c. trees

    d. still

    Correct answer:

    d. still

    View explanation


  • 3. 3. breeze : gentle :: storm : ?

    a. violent

    b. wind

    c. sea

    d. rain

    Correct answer:

    a. violent

    View explanation


  • 4. 4. mango : sweet :: lime : ?

    a. fruit

    b. sour

    c. tree

    d. juice

    Correct answer:

    b. sour

    View explanation


  • 5. 5. bark : timber :: flower : ?

    a. branch

    b. plant

    c. fruit

    d. stem

    Correct answer:

    c. fruit

    View explanation