Science in Everyday Life Book Back Answers & Guides

Unit 4 > Science > Class 4 > Samacheer Kalvi - English Medium

    Choose the correct answer

  • 1. Primary source of energy for the young ones of some animals is

    a) water

    b) fruits

    c) milk

    Correct answer:

    c) milk

    View explanation


  • 2. Vitamin present in milk that helps us to maintain our bones is

    a) Vitamin-E

    b) Vitamin-C

    c) Vitamin-D

    Correct answer:

    c) Vitamin-D

    View explanation


  • 3. One of the ancient food items made by human is

    a) noodles

    b) cake

    c) bread

    Correct answer:

    c) bread

    View explanation


  • 4. _______________ is a raw food.

    a) Cucumber

    b) Chappatti

    c) Bread

    Correct answer:

    a) Cucumber

    View explanation


  • 5. A gadget that plays songs is called

    a) pen drive

    b)camera

    c) music player

    Correct answer:

    c) music player

    View explanation


  • Fill in the blanks

  • 1. Cheese and paneer are made from _____________ .

    Correct answer:

    Milk

    View explanation


  • 2. Nutrients are made ready for digestion by ____________ .

    Correct answer:

    cooking

    View explanation


  • Match the following

  • 1. Music player

    Correct answer:

    Plays music

    View explanation


  • 2. Smart phone

    Correct answer:

    Communicates with the world

    View explanation


  • 3. Electric torch

    Correct answer:

    Provides light

    View explanation


  • 4. Pen drive

    Correct answer:

    Stores data

    View explanation


  • 5. Tablet

    Correct answer:

    Plays games

    View explanation