Plants Book Back Answers & Guides

Unit 3 > Science > Class 4 > Samacheer Kalvi - English Medium

    Choose the correct answer

  • 1. The tip of the leaf is

    a. blade

    b. apex

    c. midrib

    d. veins

    Correct answer:

    b. apex

    View explanation


  • 2. Which one of the following is a primary producer?

    a. Plant

    b. Animal

    c. Human

    d. None of the above

    Correct answer:

    a. Plant

    View explanation


  • 3. Which flower blooms during winter?

    a. Jasmine

    b. Tulip

    c. December

    d. Fire cracker

    Correct answer:

    c. December

    View explanation


  • 4. Choose the ornamental plant from the list.

    a. Parthenium

    b. Mango

    c. Travellars palm

    d. Groundnut

    Correct answer:

    c. Travellars palm

    View explanation


  • 5. Which plant flower is edible?

    a. Cauliflower

    b. Potato

    c. Mint

    d. Cabbage

    Correct answer:

    a. Cauliflower

    View explanation


  • Fill in the blanks

  • 1. During photosynthesis ________ is produced and stored in the leaf.

    Correct answer:

    food

    View explanation


  • 2. Green plants have __________ pigment.

    Correct answer:

    green

    View explanation


  • 3. Onion is a __________ part of a Plant.

    Correct answer:

    stem

    View explanation


  • 4. The male part of the flower is ________.

    Correct answer:

    Stamen

    View explanation


  • 5. An example for edible seed is __________.

    Correct answer:

    pumpkin seed

    View explanation